Så kan en kontokredit ge ekonomiskt stöd

Sverige har drabbats av inflation och ekonomisk kris. Allt har blivit dyrare och barnfamiljernas buffertar minskar därmed successivt. När sparpengar saknas kan en flexibel kontokredit ge ett ekonomiskt stöd vid oförutsedda utgifter.

Dyrare drivmedel, livsmedel och räntor pressar hushållen i Sverige. Många får ta av sina sparpengar för att ha råd att betala ränta eller köpa mat. För att inte tala om hur elräkningarna har tvingat folk att tömma sparbössorna! I ett sådant ansträngt ekonomiskt läge är det ännu svårare än vanligt att ha råd med oförutsedda utgifter. Om bilen eller tvättmaskinen skulle gå sönder, eller om elräkningen helt enkelt skulle bli oväntat dyr, finns en lösning. Du kan utnyttja din kredit. Har du ingen? Då kan du ansöka om en kontokredit hos GFMoney och på så vis få ekonomisk täckning för ovälkomna utgifter.

Vad är en kontokredit för något?

En kontokredit är ett kombinerat lån och kredit, ett kreditlån. Till skillnad från exempelvis ett privatlån utgörs en kredit av ett tak du kan låna upp till utan att behöva ansöka om ett nytt lån. Hos GF Money kan du ansöka om en kontokredit på mellan 1 000 och 30 000 kronor. När du beviljats ditt valda belopp kan du använda detta som en buffert för plötsliga utgifter. Vid den här lånetypen är det ingen som frågar vad du ska använda pengarna till. Det görs inte heller en traditionell UC-kontroll, varför detta även kallas för ett lån utan UC. Tack vare en smidig ansökningsprocess med BankID får du besked snabbt.

Fördelen med en kontokredit är att du har ett belopp till godo, men att du inte behöver utnyttja hela beloppet. Du kan låna ett valfritt belopp av kredittaket och återbetalar bara den summa du lånat. Det här gör att du får mindre ränteutgifter eftersom du bara betalar ränta för det belopp du faktiskt utnyttjat. Ett flexiblare lån är svårare att hitta. Olyckor i hemmet, som en trasig kaffebryggare eller diskmaskin, kan bokstavligen kräva ett snabbt handlande. Med en kontokredit kan du köpa och installera en ny maskin snabbt och därmed kan allt återgå till det vanliga nästan direkt.

Hur ansöker du om en kontokredit?

Nedanför följer processen för ansökan om en flexibel kontokredit:

  • Surfa in till gfmoney.se.
  • Välj ett önskat kreditbelopp.
  • Klicka på ”Ansök nu”-knappen.
  • Signera med hjälp av BankID.
  • Koppla ditt bankkonto till krediten.
  • Välj hur stor summa du vill flytta över.
  • Anpassa återbetalningen efter förutsättningarna.

Vad bör du tänka på vid ett kreditlån?

Många barnfamiljer har en ansträngd ekonomi i och med inflationskrisen i Sverige. På kort tid har allt blivit dyrare och det gör att hushållens buffertar minskar. En kontokredit är inte hela lösningen på problemet, men den kan ge en ökad trygghet i en svår ekonomisk tid. Med ett kreditlån är det viktigt att bara utnyttja beloppet du behöver. På så sätt betalar du inte mer i ränta än nödvändigt. Om du inte behöver utnyttja krediten är det toppen, då vet du att den finns där om läget skulle ändras. Eftersom kontokrediten är flexibel kan du använda pengarna till vad du vill, må det vara till att laga bilen eller betala elräkningen.