Därför är Västerås perfekt bostadsort för barnfamiljen

Västerås är staden som bjuder på allt du kan önska dig. Det finns förutom fin natur, kultur och stadsupplevelser även ett brett och varierat näringsliv. Här kan barnen växa upp med naturen bakom husknuten.

Om du önskar att dina barn växer upp i en mindre familjär stad är Västerås ett riktigt bra val. Det är en trevlig stad med många fördelar. För att hitta drömboendet för dig och din familj är ett tips att hitta en mäklare i Västerås som kan ge bra guidning. En mäklare med god lokalkännedom kan berätta om skolor, bostadsområden, lekplatser och andra familjära områden. När du anlitar en mäklare kan du uttrycka dina önskemål och krav som du har på en bostad och sedan få bra alternativ levererade.

Tips inför bostadsköpet:

  • Hitta en mäklare med lokalförankring.
  • Besök olika bostadsområden innan du köper något.
  • Köp inte första bästa bostad utan vänta tills du hittar drömbostaden.

Besök Västerås

Om du ska flytta till Västerås med din familj är det en bra idé att bo i ett område som är barnvänligt. Förutom själva bostaden är det viktigt att tänka på kommunikationen och hur barnen lättast tar dig till skolan. Det finns vissa fördelar med att bo nära skola och förskola men även den egna arbetsplatsen. Det allra viktigaste är att hitta både en bostad och ett bostadsområde som alla i familjen tycker om. Titta med fördel på olika alternativ innan ni bestämmer er. Åk gärna till Västerås innan flyttlasset går och bekanta dig med staden. Då får du även själv en bättre uppfattning om staden och vart ni skulle vilja bo. I Västerås håller en ny stadsdel att ta form, den hållbara stadsdelen Sätra där du kan leva ännu mer i samklang med naturen.

Bo naturnära i Västerås

Om du och din familj gillar att vara aktiv och motionera är Västerås verkligen staden för er. Under sommarhalvåret kan du ta långpromenader på flera ställen och det finns många motionsspår som du kan nyttja. Det finns även utegym i fantastiska skogsmiljöer. Västerås ligger precis vid Mälaren vilket betyder att du alltid har nära till vattnet när du bor där. Det är många som värdesätter närheten till naturen och vattnet. Barn mår även oftast bra att bo naturnära.