Lägg nytt golv innan bebisen kommer

Det finns flera fördelar med att renovera hemmet innan du får barn så att du kan koncentrera dig på nytillskottet i lugn och ro. När det lilla barnet väl har kommit är det ingen som kommer att vara intresserad av att vare sig lägga golv eller renovera. Läs mer här.

Det finns inget bättre tillfälle att renovera än innan du skaffar barn, så se till att smida medan järnet är varmt! När det gäller nya golv och vilken typ du bör välja hittar du allt om att till exempel lägga fiskbensparkett på parkettspecialisten.se.

Undvik slipdamm och byggdamm

Det bästa tipset för dig som väntar smått är att både lägga och renovera golv innan barnet är fött. På så sätt undviker du att utsätta barnet för bygg- eller slipdamm samt en onödigt hög ljudnivå. Ett lent och nyslipat trägolv är både vackert och tåligt samt ljuddämpande med mysiga mattor som placeras där du vill ha extra komfort.

Lägg golv med karaktär

Det är lätt att tro att laminat är det enda golvmaterial som gäller när du har fått barn, men det stämmer inte. Naturnära trägolv med karaktär är alltid rätt. Om du bara ser till att slipa dem och sköta om golven är de minst lika tåliga som andra golv oavsett om du har bar eller ej. Se till att lägga din fiskbensparkett innan barnet har kommit så att det kan få krypa på ett mjukt och vackert golv. Det enda som trägolv inte tycker om är väta och därför bör du välja ett annat golvmaterial i hall och badum där det ofta blir blött. Särskilt hallen kan bli väldigt smutsig och där passar inte trägolv överhuvudtaget.

Planera i förväg

Se till att all nödvändig och omfattande renovering är avklarad innan barnet kommer. Trägolv är slitstarka och klarar små barnfötter och repiga leksaker. Du kan alltid slipa om golven när barnet är lite större eller helt enkelt välja laminatgolv i barnrummet och låta fiskbensparketten vila. När all golvläggning och renovering är avklarad kan du lägga all din energi på din lilla bebis istället för att oroa dig över hur hemmet ser ut.